به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی امروز در آستانه افتتاح ایستگاه راه آهن رشت و اتصال استان گیلان به شبکه ریلی سراسری با شاهد مصطفییف وزیر اقتصاد، رامین گلوزاده وزیر حمل و نقل و فناوری اطلاعات و همچنین جاوید گورباخف مدیرعامل راهآهن آذربایجان دیدار و گفتگو کرد.
وی با بیان اینکه برنامه های توسعهای و گسترش زیرساختها کمک میکند که میزان تبادلات و تعاملات دو کشور گسترش یابد، گفت: در دیدارهای قبلی مطالبی مطرح شده بود که توسط هیات ایرانی دیدارکننده پیگیری شده و برای حل آنها برنامهریزی صورت گرفته است.
اسلامی یکی از این مسائل و مشکلات بین دو کشور را مسائل گمرکی برای اتباع آذربایجانی مسافر نخجوان عنوان کرد و افزود: در همین راستا و برای حل این مشکل با گمرک جمهوری اسلامی ایران تفاهم شده است و به زودی با امضای تفاهم نامه ای در کمیسیون مشترک بین دو دولت این مساله به طور کامل حل خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی بر اراده کاملا جدی طرف ایرانی برای گسترش خطوط ترانزیتی ریل و جاده بین دو کشور تاکید کرد و افزود: امیدواریم پروژه اتصال ریلی رشت به آستارا به زودی نهایی شود و با تاکیداتی که الهام علییف رئیس جمهوری آذربایجان داشته که سریعتر پیمانکاری قوی برای احداث این خط انتخاب شود و ایران نیز با قرارگاه خاتمالانبیا به عنوان بزرگترین پیمانکار داخلی کشور صحبت کرده، تلاش داریم تا سریعتر اقدامات احداث این خط صورت بگیرد.
وی ادامه داد: بعد از تفاهمات لازم با پیمانکار، باید انتقال سرمایه و پرداخت سهم آذربایجان برای توسعه این خط مشخص شود و تیم جمهوری اسلامی با مسئولیت دکتر خادمی مدیرعامل شرکت توسعه زیرساختهای حمل و نقل به این امر رسیدگی خواهد کرد تا هرچه زودتر به نتیجه رسیده و تفاهمات صورت گیرد.
همچنین همتای آذربایجانی وزیر راه و شهرسازی با تبریک اتصال ریلی رشت به شبکه سراسری راه آهن ایران به مهندس اسلامی گفت: امیدواریم کریدور شمال-جنوب هرچه سریعتر به اتمام برسد و مسیر ریلی به آذربایجان از طریق آستار متصل شود.
وی با تاکید بر اینکه ایران کارهای بزرگی در حوزه ترانزیت انجام داده است، افزود: سالیان سال است که امپراطوری های مختلف تلاش کردهاند تا خلیج فارس به روسیه متصل شود ولی تاریخ گواه آن است که امروزه روحانی رئیس جمهوری ایران و الهام علییف با تکمیل کریدورهای شمال- جنوب در تلاش هستند تا این امر محقق شود.
وی یادآور شد: بعد از اتصال ریلی گیلان به شبکه سراسری حجم بار بین دو کشور ۴ یا ۵ برابر خواهد شد و زمینه های گسترش حجم تبادلات بین دو کشور فراهم شده است.
وزیر حمل و نقل و فناوری اطلاعات آذربایجان افزود: کشور آذربایجان در تلاش است تا کارخانه واگن سازی در باکو را راهاندازی کند تا به وسیله آن دین خود را به کریدور شمال-جنوب ادا کرده باشد.
نظر شما